Self-Efficacy and Performance in Self-management Support

SEPSS

De SEPSS is een vragenlijst met als doel om zelf-effectiviteit (self-efficacy) en toepassing (performance) bij het ondersteunen van zelfmanagement inzichtelijk te maken. De vragenlijst maakt inzichtelijk hoe zorgprofessionals denken dat zij het zelfmanagement van hun patiƫnten kunnen ondersteunen en in hoeverre ze dat in de praktijk daadwerkelijk doen. Als er een groot verschil zit in het 'kunnen' en het 'doen' dan kan dat allerlei oorzaken hebben. De resultaten kunnen aanknopingspunten bieden voor een nadere probleemanalyse, verbeteractie of verdere professionele ontwikkeling. De vragen van het meetinstrument zijn geordend aan de hand van het 5-A model dat het proces van zelfmanagementondersteuning weergeeft. De SEPSS-36 is voor verpleegkundigen, de SEPSS-PT voor fysiotherapeuten.

Auteur(s) SEPSS-36: Duprez V, van Hooft SM, Dwarswaard J, van Staa AL, van Hecke A, Strating MMH (2016); SEPSS-PT: Feleus A, Wevers L, Schiphof D, Verhoef J, van Hooft S, Van Staa A. (2024)
Toelichtingsformulier
Meetinstrument
Doelgroep(en) Volwassenen
Soort meetinstrument Vragenlijst
Functies Activiteiten, Algemene taken en eisen, Communicatie, Kwaliteit van leven (KvL, QoL), Participatie algemeen, Sociaal functioneren, Tussenmenselijke interacties en relaties, Zelfverzorging
Lichaamsregio's
Aandoeningen