Op onze website kunt u van meer dan 440 meetinstrumenten informatie vinden. Met ruim 60.000 bezoekers per maand is de website inmiddels uitgegroeid tot dé vindplaats van Nederlandstalige meetinstrumenten.

In de zorg wordt veel gemeten met verschillende typen meetinstrumenten. Voor studenten, docenten, onderzoekers en zorgprofessionals is het vaak lastig om de originele versies van meetinstrumenten te achterhalen. Ook is het een uitdaging om achtergrondinformatie over meetinstrumenten te vinden, zoals invulinstructies, hanteerbaarheid en klinimetrische eigenschappen.

Bezoekers komen onder andere van hogescholen, universiteiten, zorginstellingen en particuliere praktijken. De website is in beheer van het Lectoraat Autonomie en Participatie van Chronisch Zieken van Zuyd Hogeschool. Voor de informatie over de klinimetrische kwaliteit werken we samen met de COSMIN groep en voor de verduurzaming met het Brightlands Innovatieprogramma Limburg Meet.

De website bestaat al sinds 2004 en het is een uitdaging om het grote aanbod aan meetinstrumenten overzichtelijk weer te geven en deze gratis beschikbaar te blijven stellen. Dit kunnen en willen we niet alleen doen. Alleen met behulp van communitypartners, sponsoren en adverteerders is dit te realiseren. Wilt u een bijdrage leveren, neem dan contact met ons op. Zie voor meer informatie ook onze factsheet.

Esther Bols, Marsha Bokhorst, Madeleine Stevens, Darcy Ummels, Pauline Lahoye, Emmylou Beekman en Sandra Beurskens